Hytte og feriehus ved sjøen på Sunnmøre

 
 

Meny

Startsiden
Hytte i Småstranda
Hytte på Skorgehøgda
Bestilling
Vegbeskrivelse
Fiske
Turmuligheter

     

Lån til det du trenger, kredittkortlån og huslån, samt bil og hyttelån.Kontakt info

Petter Morseth

Kjødepollen

6740 Selje

 

Tlf: 70 02 42 10

Faks 70 02 44 90

E-post: 

pamorseth@gmail.com

alt: petterm@trioweb.no

 

English/Deutsch

Hytter til leie ved FjordenFerienhaus am Westkap in Norwegen - auf Deutsch

Webdesign:

TrioWeb

magazine, magazines, magasiner og tidsskriftLeker og leketøysbutikk på nett

 

 

 

counter

Møbler fra nett møbler.

 

Utflukter i regionen

Fuglefjellet på Runde

Runde ligger på den ytterste bebodde øya i Herøy kommune. På øya finner man Norges sørligste og lettest tilgjengelige fuglefjell. Fjellet reiser seg loddrett fra havet opp til 300 m. Flere hundrede tusen fugler hekker her, blant annet krykkje, lunde, alke, lomvi, skarv, havhest og havsule. Til sammen er over 220 arter observert. 

Selve fuglefjellet stuper rett i havet. Besøker man fuglefjellet i hekketiden (våren og forsommeren) med hundredetusenvis av fugler så er dette en storartet opplevelse. Landskapet er preget av lav vegetasjon/kysthei. Terrenget har fint anlagte stier, som gjør det enkelt å ta seg fram. Om man legger turen til Runde bør man passe på å velge en finværsdag, vind, regn og tåke kan ødelegge mye av opplevelsen. 

Refviksanden

 

Hoddeviksanden minner mye om de store fine sandstrender man finner i Syden. På fine dager minner også temperaturen i vannet om helt andre breddegrader.

 

 

 

Dolsteinhola

Med steinalder boplass i åpningen. Innerst inne er et veldig rom, Kyrkja, med varde på en stor stein. Hulen er flere hundrede meter lang og det er nødvendig med fører for dem som vil ta seg inn. På veg ut til hola må man beregne en gåtur på 1 til 2 timer. Terrenget er imidlertid lett å gå med en tydelig sti. På vei ut til selve Dolsteinhola går man forbi flere mindre huler. Landskapet er storslått og preget av storhavet. Man bør velge en fin dag uten regn og sterk vind om man vil legge turen til Dolsteinhola.

Dagstur til Geiranger

Geirangerfjoden er kanskje Norges mest besøkte turistfjord, med mange turistskipanløp. Hurtigruta gjør også anløp i Gerianger om sommeren og det går sightseeing tur med båt 5-6 ganger om dagen. Man kan oppleve de mange flotte fossefallene utover fjorden, blant annet De syv søstre, Brudesløret og Friaren. Oppe i de bratte fjellsidene ser man flere gamle gårdsbruk. Her hadde man gjerne et par tre kuer, noen geiter og høner. Livet her var hardt, men folk satte pris på uavhengigheten og de frie liv. I dag står er de fleste av gårdsbrukene forlatt og til forfall, men noen er restaurert og tilgjengelig for publikum.

Fine turmuligheter i fjellet

Vanylven er preget av kysthei landskap. Fjellsidene er ofte bratte, men når man kommer opp er det flott og lett turterreng. Man har fantastisk utsikt over fjord og fjell. Om høsten er det flott å sanke av jordens grøde. I de nærliggende fjella finner du gode forhold for moltebær, blåbær og tyttebær.

Fjellene her kan på mange måter karakteriseres som mer spennende turterreng en hva høyfjellet i innlandet kan. De mange fjelltoppene og små vannene tilbyr hele tiden nye flotte utsikter, uten at man trenger å gå i timevis for en ny utsikt. I tillegg har man fjordene som virkelig kommer til sin prakt i utsiktene fra fjellet.

Fure

På indre Fure finner vi et gammelt tettsted, som man antar er fra tidlig 1300-tallet. Her levde folk av havet og det lille de kunne dyrke på land. Fangstene var ofte gode og mann fanget mye fisk og hummer. Fangstene ble tatt med til Bergen, der de ble "vekslet" inn i penger. Livet her ute ved storhavet var likevel hardt og flere omkom mens de var ute og fisket. Ofte tillot ikke været at man kom seg inn til Fure og fiskerene måtte søke havn andre steder på Stadtlandet. Da var det kanskje ikke så rart at fiskerkonene ofte stod og speidet engstelig utover havet.

Landskapet rundt Fure er helt spesielt. Det er også på det sterkeste å anbefale å følge stien ut til ytre Fure. Terrenget er bratt og lite egnet for å ta med viltre unger, man bør også ha på seg godt fottøy. Ytre Fure er ca 1 times gange fra indre Fure.

Kråkenes fyr

Fra Kråkenes fyr har man flott utsikt over havet. Man kan oppleve litt av den gamle idyllen rundt Norges gamle fyr. Rundt fyret vil man oppleve en vill og storslått natur, preget av storhavet. Det er mulighet for guidet omvisning på fyret.

Stadt

Stadt-platået ligger 496 m over havet og stuper rett i storhavet. Man har her fantastisk utsikt over havet og milevis innover i landet. Herfra kan man mellom annet se Sunnmørsalpene, Ålfotbreen og Hornelen. Ute på havet kan man se skipene som stamper seg rundt Stadt. Her finner man forøvrig også en Suovinirbutikk og Kafe hvor man kan nyte den flotte utsikten sammen med en god kakebit.

Stadthavet er beryktet blant sjøfolk, og det hender ofte at store skip må ligge i flere dager og vente på godt nok vér til å krysse Stadt. Faktisk har man i lengre tid jobbet med planlegging av en unik skipstunell gjennom fjellet, slik at båter kan seile gjennom fjellet og slippe Stadhavet.

Selje kloster

På øya Selje finner man Vestlandets første bispesete. Øya ligger 10-20 min båttur ut fra tettstedet Selje. Her kan man oppleve klosterruinene fra 1100-tallet på nært hold. Her vil man mellom annet finne klosterkirkens tårn som ennå står i sin fulle høyde. Klosteret er viet den hellige Sunniva, som er Vestlandets vernehelgen. Man finner også rester etter en mindre, visstnok samtidig kirke. For de som er interessert, så finner man også i nærheten av ruinene den såkalte "Sunniva-kilden", drikker man av vannet i denne kilden, så skal det visstnok bringe lykke.

Ålesund - jugendbyen

Besøk Ålesund som ligger ca 2,5 timers kjøring nordover. Ålesund er kjent for sin jugendstil. Etter bybrannen i 1904, som gjorde 12 000 personer husløse, ble byen gjenoppbygd. Jugendstilen, som var en rådende stilart på den tiden, ble utgangspunktet når man skulle bygge opp igjen byen. I Ålesund finner du også den nye Atlanterhavsparken. Atlanterhavsparken  er et akvarium der du kan se de fiskeslag som finnes i Atlanterhavet. Tar du turen til Ålesund, bør du absolutt avlegge dette akvariet et besøk.

 

Vi har her presentert kun et lite utvalg av steder man kan besøke. I turistinformasjonen på Åheim eller på Selje kan du få mange flere tips.
 

 


-  vacation rentals - norway - fjord - fjords - summer - fjord - cottage - cabin - rent - fishing - fish - hire - boat -
- accommodation - holiday - fishing - hytter - hytte -fjordhytte - fjordhytter - Møre og Romsdal -
- More og Romsdal - Sunnmøre - Sunnmore - Sogn og Fjordane -